Wassende stad, gedichten

Van Gasse - Uitnodiging

 

Jouw ‘wassende stad’ is niet zomaar persoonlijk. Ze is ook politiek. Het is druk in je verzen en prangend, alsof je niet anders meer kunt dan die hele grote verwarrende buitenwereld in je gedichten te brengen – haar daar te huisvesten. Alsof je stad je verplicht tot een àndere taal – niet langer woorden waarmee je een veilig huis rond jezelf bouwt, maar zinnen die van buiten naar binnen waaien, die dat zorgvuldige huis openrijten en uitdrukking geven aan een verloren/veranderde droom. – Bart Van der Straeten

Eén lang gedicht over architectuur en urbanisatie, geweldig! – Michaël Brijs

Kom gewoon naar de boekvoorstelling op 11 mei – Lies Van Gasse

De onmogelijkheid greep te krijgen op de stad – woonst -verleden – toekomst of zelfs het bedenken van dat alles, omdat de dichterlijke werkelijkheid sputtert in de realiteit (…)
Mijn afdruk staat vol met aanduidingen als “mooi” of “sterk beeld”.
Ik som ze niet op, ik wou mij toch enig typwerk besparen. – Flor Declercq

Schermafbeelding 2017-04-02 om 19.58.58

Blijf op de hoogte van de boekvoorstelling van mijn nieuwste dichtbundel.
Een gevarieerd programma met gasten als Michaël Brijs, Thomas De Prins, Heleen Debruyne, Johan Reyniers en Dirk De Geest. Lees hier alvast een voorpublicatie uit de bundel.

De stad, ooit ontsproten uit een kleine kiem, is een aantrekkelijk baken – maar verandert in een plaats van onheil zodra de groei leidt tot wanorde en chaos. In Wassende stad verbeeldt Lies Van Gasse dit proces. In haar gedichten ontaardt opbouw in ondergang, en is ondergang de voorwaarde voor heropbouw. Als het leven zelf.

Lies van Gasse (1983), dichter en beeldend kunstenaar, schreef de bundels Hetzelfde gedicht steeds weer, Brak de waterdrager en Wenteling. Voor Brak de waterdrager kreeg ze de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor poëzie, met Wenteling werd ze genomineerd voor de Pernathprijs en in 2016 ontving ze de Dirk Martensprijs voor haar crossmediale oeuvre. Ze neemt regelmatig deel aan nationale en internationale poëziefestivals.

Advertisements

One thought on “Wassende stad, gedichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s